Cum influenteaza presa opiniile barbatilor

Presa si mai cu seama revistele pentru femei sunt criticate in mod constant, pentru ca promoveaza un anumit standard de frumusete feminina la care toate reprezentantele sexului frumos ar trebui sa aspire.

Asta o fi adevarat in cazul revistelor pentru femei, dar lucrurile nu stau asa in privinta revistelor pentru barbati. In revistele pentru femei sunt infatisate vedete, mai ales unele suple, cu linii ferme ale trupului. Imaginea femeii salba ca o grisina vine din prezentarile de moda, unde modelele profesionale joaca rol de umeras pentru noile creatii vestimentare, iar designerii doresc ca hainele sa fie in centrul atentiei.

Studiile arata insa, in mod limpede ca forma de grisina a femeilor are foarte putin sau chiar deloc trece in randul barbatilor. Asta deoarece cu cat formele unei femei sunt mai drepte si mai suple, cu atat mai departe este acesta de un raport ideal de 70% intre talie si solduri fiind astfel mai putin apta sa poate copii. Creierele barbatilor sunt astfel programate incat sa caute indicii biologice cu privire la potentialul reproducator al unei femei si sunt atrasi mai degraba de o forma de clepsidra. Revistele pentru barbati inteleg aceasta realitate (priveste-le pe cele despre masini sau motociclete si o sa vezi femei cu forme rotunjite intinse peste bolizi si transmitand tocmai aceste semnale biologice). De aceea, nu veti vedea niciodata o femeie slaba ca gardul intr-o reclama la Harley-Davidson. Peste 80% dintre cei care se uita la un Miss Universe sunt barbati, in timp ce numai 5% din audienta prezentarilor de moda este masculina.

Imaginile din presa ale unor femeii perfecte sunt un factor important care contribuie la tot mai slaba disponibilitate a barbatilor de a se implica in relatii si tot mai puternica lor aplecare pentru flirturi. Aceste imagini, de asemenea, exploateaza dorinta fireasca a femeilor de a se intrece pentru a fi mai atragatoare in ochii barbatilor; prin urmare, femeile au ajuns sa apeleze tot mai frecvent la operatii estetice, haine si machiaj pentru a lupta pentru atentia barbatilor.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *