Inventii romanesti

Romanii au fost, sunt si vor ramane un popor de oameni inventivi. Vorba: „daca ii dai romanului o sarma repara orice”, se adevereste tot mai des in ultimul timp. Cu toate ca institutele de cercetare sunt in continua scadere, oamenii din Romania nu si-au iesit din mana. Ei reusesc sa castige medalii importante in toate tarile din aceasta lume. Inventiile lor cuceresc astfel inima publicului.Anul acesta o echipa de tineri au dat din nou lovitura. Satui de viata traita la oras, intre betoane si piatra, s-au hotarat sa reinvioreze peisajul. Astfel, s-au hotarat sa aduca verdeata in locul unde de obicei domnea betonul. Nu este vorba despre cine stie ce OZN, ci despre casa viitorului, numita si casa inteligenta. Inventia lor este o casa in mijlocul careia se afla o sera. Acest prototip reuseste sa imbine utilul cu placutul, dar si tehnologia cu natura. Casa este o alternativa la blocurile betonate si poluare. Tinerii nostri au deja o macheta cu inventia lor si se vor apuca de treaba in patru luni. Aceasta inventie ne va reprezenta la mai multe concursuri care vor avea loc atat in tara, cat si in strainatate. Tinerii spera ca inventia lor sa fie de succes si sa stranga cat mai multe premii.

In viitor vom putea sa vedem complexe rezidentiale formate cu case ce contin gradini interioare. Acest lucru insa va mai dura destul de mult timp, deoarece momentan costurile unei astfel de idei se estimeaza in jur la 180.000 euro, dar varianta industriala va fi ceva mai ieftina. Dupa cateva imbunatatiri s-ar putea ajunge la costuri de pana la 50.000 de euro, iar dotarile casei vor fi alese la fel cum alegem functiile unei masini.

Aceasta casa este foarte inteligenta. Ea se poate intretine automat. Astfel, apa de ploaie si cea menajera este reciclata si se va folosi pentru udarea plantelor din sera. Daca in viitor veti opta pentru o astfel de locuinta, nu trebuie sa va faceti griji nici in privinta caldurii pe timp de iarna sau a curentului electric. Aceste utilitati vor fi asigurate de panouri solare.
Romanii inventivi nu se afla doar in unele zone ale tarii, ci in toata Romania. La targul de inventii ce a avut loc la Biblioteca Nationala au fost prezenti inventatori din mai multe regiuni ale tarii. Printre ei au fost inginerii din Iasi, care au castigat in Malaezia o medalie cu casa lor in forma de evantai.

Tot aceasta echipa de ingineri a inventat si profilul anticutremur, care propune o rezolvare a cladirilor vechi din Bucuresti. Este vorba de o plasa care se aplica pe peretii de beton si care poate rezista pana la seisme ce ajung la opt grade pe scara Richter. Acest sistem este asemanator cu cel care se foloseste la peretii de rigips, dar este o plasa mult mai rezistenta. Costul consolidarii cladirilor cu risc seismic cu aceasta plasa este mai redus cu 20% decat consolidarea lor cu orice alt material sau sub orice alta forma.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *