Mass-media si nuntile care nu ne intereseaza

In ultimul timp toate ziarele de can-can din Romania au asediat o nunta foarte mediatizata, de care se presupune ca oameni sunt foarte interesati, pare ca intreagul popor are ca singur scop in viata urmarirea acestei nunti. Intrebarea ramane totusi urmatoarea: de ce ar trebui sa fim interesati?

Nu pot sa neg, o nunta este un eveniment foarte important din viata oricarei persoane, dar din viata lor intima. Asta nu inseamna ca trebuie sa citeasca intreaga Romanie toate detaliile care se presupun a fi  “picante”, de la locul in care se va desfasura ceremonia pana la minunatul moment in care viitorul cuplu va spune raspicat “da”, mirele fiind tot emotionat si mireasa cu 2 lacrimi in ochi (nu prea multe ca altfel se strica machiajul). Acestea sunt pur si simplu niste barfe cotidiene ca si altele, dar pe care nu este nevoie sa le aflam in permanenta.

Daca ei ne spun ce flori vor fi la ceremonie, cati oameni sunt invitati sau unde vor petrece noaptea nuntii nu inseamna ca noi restul vom dormi mai bine sau ca multe dintre problemele noastre vor fi rezolvate. Inseamna ca vom afla niste detalii care nu sunt nici interesante, nici necesare, care ocupa paginile ziarelor degeaba in speranta ca se vor vinde mai mult decat de obicei si astfel vei cumpara ziarul si o sa vezi ca 3 pagini sunt ocupate cu detalii stupide si poate lucruri care sunt cu adevarat importante vor ocupa o jumatate de pagina undeva mai la sfarsit, alaturi de anunturile de vanzari si cumparari. Si in momente precum acestea putem sa fim mandri de jurnalismul din Romania care ne ofera cu adevarat informatii de valoare.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *