Origami – o tehnica de relaxare

maxresdefaultIn acest weekend am incercat impreuna cu copiii mei o noua ocupatie, un nou loisir. Este vorba despre tehnica de a transforma o bucata de hartie intr-o opera de arta. La initiativa copiilor mei, care ma tot bateau la cap de cateva zile, deoarece vazusera o reclama la televizor, m-am apucat sa caut filmulete, sa vad ce putem noi face impreuna cu copilasii mei.

In primul rand, sa descriu un pic ce anume inseamna “origami”. Cuvantul provine din japoneza, din combinatia “ori” (a plia) si “kami” (hartie). Aceasta arta a foii de hartie are o poveste destul de lunga. La inceput se zice ca doar aristocratii puteau sa-si permita sa construiasca din hartie, deoarece cei din clasele de jos nu aveau pur si simplu hartie. Dar din moment ce aceasta a devenit accesibila si celor mai saraci, origami a devenit si mai raspandit.

Ce poti sa faci din hartie? Practic, orice! Copii mei isi doreau tot felul de animalute. Baiatul meu a insistat sa facem un soim grozav. Am gasit un filmulet pe youtu221581f6fcfc7566dde575bf885ccdd0be, acolo poti gasi, practic, instructiunile pentru orice origami.

De exemplu, eu insist mult ca si copiii mei sa lucreze in paralel cu mine. Ii ajut si eu, insa nici intr-un caz nu fac eu toata treaba, nu le dau totul de-a gata, deoarece imi doresc mult ca ei sa invete singuri sa faca origami.

Fetita mea si-a dorit o bufnita, am facut impreuna dupa instructiunile unui video de pe youtube si o bufnita. Au iesit grozave toate animalutele. Cel mai important este faptul ca copiilor le plac mult, desigur, depinde si de varsta. Ai mei au 7, 8 ani si prefera origami la jucariile normale.

De ce este important origami pentru tine si pentru copilul tau? Adevarul este ca iti ea ceva timp pana construiesti “opera” din hartie. In functie de dificultate, poate sa-ti ia si o ora pentru constructiile super dificile. Pentru cele mai simple, ai nevoie de 10-15 minute.

Origami dezvolta mult creativitatea ta si concentrarea. Este important sa fii atent la fiecare detaliu, deoarece o pliere gresita a foii si poate sa se ruineze tot ce ai facut pana in acel moment. Pe langa asta, origami este si relaxant. Un fel de concentrare care nu te epuizeaza, insa. Dupa o perioada, cand asimilezi regulile de baza pentru origami, devine mai simplu si incepi sa improvizezi.

69302f99b15c3a9655477d2b7177f70f--simple-origami-for-kids-origami-artSunt multiple concursuri de origami, de talie internationala chiar. Unde vin cei pasionati de aceasta arta pentru a-si arata operele. Adevarul este ca in spatele constructiilor complicate stau foarte multa rabdare si concentrare, de aceea, merita sa fie apreciate pe deplin.

Daca nu stii cu ce sa te ocupi in weekend cu copiii tai, atunci incearca sa-i introduci in lumea origami, la sigur o sa le placa si o sa petreceti timpul nu doar frumos, dar si calitativ impreuna. Spor la plieri si atentie la fiecare detaliu!

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *